Allergeenid
Koorikloomad ja neist valmistatud tooted
Näiteks: krevetid, homaarid jne
Kala ja kalatooted
Erandid: (а) vitamiini- või karotenoid preparaatide kandjana kasutatav kalaželatiin; (b) õlle ja
veini selitajana kasutatav kalaželatiin ehk kalaliim.
Gluteeni sisaldavad teraviljad
Nisu (näiteks polbnisu ja turban), rukis, oder, kaer või nende hübriidid ja neist valmistatud tooted, näiteks nisujahu, rukkilinnased, nisugluteen, kaerahelbed jne. Erandid: (а) nisu põhised glükoosi siirupid, sh glükoos; (b) nisu põhised maltodekstriinid; (c) odra põhised glükoosi siirupid; (d) kõrrelised, millest valmistatakse põllumajanduslikku allergiat ehk talumatust põhjustavaid aineid või toiduaineid (edaspidi «allergeenid»).
Piim ja piimatooted (sh laktoos)
Näiteks: piim, hapupiim, rõõsk koor, hapukoor, või, pett, juust, kohupiim, jogurt, keefir, piimapulber, koorepulber, lõssipulber, kondenspiim jne. Erandid: (а) põllumajandusliku päritoluga destillaatide, sealhulgas etüülalkoholi tootmiseks kasutatav vadak; b) laktitool.
Muna ja
munasaadused
Molluskid ja tooted neist
Näiteks: kammkarbid jne